Tildes blogg

Tildes blogg

Ny adress

januari 13th, 2009 Filed under: Pappa by admin

Nu har jag äntligen orkat fixa en ordentlig adress till bloggen. Så nu bytar vi adress från och med nu. Den nya adressen är http://tildehanson.se/. Själva bloggen finns på adressen http://tildehanson.se/blogg. Alla inlägg och komentarer är kopierade så allt ska finnas kvar. Om ni hittar något som inte fungerar så får ni gärna säga till.

Kommentering avstängd

Tildes rum…

januari 11th, 2009 Filed under: Familjen by Mamma

…är ÄNTLIGEN färdigt! Tilde stortrivs och mamma och pappa uppskattar att legot (för det mesta) inte är i HELA vardagsrummet.

 

 

 

Mamma vill gosa, göra tofsar och fläta!! Tildes kommentar: ”Nej inte det!” *suck*

3 Comments »

Tisdagstema – vinter

januari 6th, 2009 Filed under: Familjen by Mamma

Det är detta som är vinter för mig – fast det är inte ofta det är vinter nu.

1 Comment »

Så här är det hos oss

januari 6th, 2009 Filed under: Familjen by Mamma

Nattningsrutiner:

Välja kläder SJÄLV:

Kommentering avstängd

2008 – slutet

januari 3rd, 2009 Filed under: Familjen by Mamma

Dan före dopparedan packade familjen Hanson bilen full och begav sig ut på turné. Första anhalten var mormor och morfar i Malmbäck. Traditionsenligt pyntades granen och när lilla T däckat provsmakades skinkan och snapsen.

Tilde gillar julpynt:

På julafton kom morbror Urban med familj. Det fikades, tittades på Kalle Anka, julbordet förtärdes och till sist kom höjdpunkten:

TOMTEN:

Någon var överlycklig:

Någon annan var skeptisk:

Men till sist fann hon mod:

Det var ju trots allt paket det gällde:

Det var egentligen menat till Tilde:

På juldagen drog familjen H vidare till skåne och faster Sara och Fummo (Farmor på Tildiska). Då firades det jul igen fast denna gång med tacos och paket. Farbror Tobias och Erika var också där såklart! Annandagen var det som vanligt födelsedagskalas för farmor och till vår stora lycka serverades det helstekt kalkon även detta år.

Vi stannade hos Fummo och Sara ganska många dagar och hann med både badhusbad och annat skoj. Tilde visade sig duktig och hjälper gärna till i köket.

Pannkakstjejer:

Mamma vill bara påpeka en sak såhär i slutet an inlägget. Jag fick Wii fit av Johan och Tilde när jag fyllde år. Hinner jag inte träna tillräckligt beror det på att varje gång brädan kommer fram slutar det såhär:

GOTT NYTT ÅR!!


Kommentering avstängd

GOD JUL

december 24th, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

GOD JUL önskar familjen Hanson!

Kommentering avstängd

Tisdagstema – julpynt

december 23rd, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

Dan före dopparedan pyntas granen hemma hos mormor och morfar.

Tilde med föräldrar passar på att önska alla en riktigt GOD JUL!

Kommentering avstängd

Tilde vill något

december 20th, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

Ingen kommentar: TILDE

Kommentering avstängd

Jullov

december 19th, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

Nu har vi jullov! Pappa jobbar några timmar till, sen får han också fira! Ikväll ska mamma på after work med sina underbara arbetskamrater så pappa och Tilde får fredagsmysa på egen hand. Det har de gjort förr så det ska nog gå bra.

Igår var Tilde och mamma på mammas jobb för att äta jullunch. Äta och äta – mamma slängde i sig lite gröt. Tilde åt ett hörn av skinkmackan, en clementin och 4 chokladbitar. Tilde och Joel hade jätteroligt i korridorerna. Man kan springa jättefort och jättelångt. Efter lunchen tog mamma och Jessica en promenad till A6 och barnen slocknade i vagnarna. Mamma och Tilde hann även med en kort runda på stan innan det blev hemgång.

Tilde shoppar julklappar:

I kameran fanns det bilder kvar från helgen då farmor var här. Dessa togs under shoppingturen på A6.

Mamma lovade faster Sara ett bildbevis på pepparkaksloket hon och Johan konstruerade.

Titta Sara, här är det:

Kommentering avstängd

2008 i bilder

december 18th, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

Januari:

Februari:

Mars:

April:

Maj:

Juni:

Juli:

Augusti:

September:

Oktober:

November:

December:

Kommentering avstängd

Tisdagstema – röd

december 16th, 2008 Filed under: Mamma by Mamma

Tisdagstema – röd – jul – julkort – Tilde – tomte – mamma – kamera – sitta – stilla – tråkigt – rymma – närbild – röd – tisdagstema

3 Comments »

Farmor och faster på besök

december 13th, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

Farmor och faster är här! Dagen har inneburit massa lek och bus, pulkaåkning och pepparkaksbak. Mamma har inte tid med det längsta inlägget i bloggens historia för hon vill joina sin familj i köket snart…

Men lite bilder ska vi väl hinna med:

Bagaren:

Faster kan hon med:

Farmor och Tilde gör Elvis olycklig:

Lovade i förra inlägget bilder på universums sötaste tomtenisse, se själva:

Kommentering avstängd

Luciatåg, aldrig i livet!!

december 12th, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

Idag klev pappa upp tidigt för att fixa frukost på sängen åt mamma. Tilde låg kvar hos mamma och tittade på bollibompa. Pappa kom in med paket, frukost och skönsång. Tilde tyckte att det var märkligt. Efter en snabb frukost för mamma kom tomtedräkten fram och Tilde förvandlades till universums sötaste tomte. Sedan bar det av till dagis för Tildes livs första luciatåg. Tilde ville inte, jag upprepar: INTE, delta i detta spektakel. Hon satt och tjurade i pappas knä medan de (flesta) andra barnen illustrerade och sjöng ”Sagan om ett luciatåg”. Efter föreställningen var det fika innan det var dags för mamma och pappa att gå.

I eftermiddag kommer farmor och faster Sara!! Skoj tycker mamma, pappa å Tilde. Vi ska försöka fota tomten här hemma i eftermiddag i hopp om att få en bättre bild än denna:

2 Comments »

Kameraplock

december 10th, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

Tömde kameran på bilder idag. Det blev lite småplock att bjuda på:

Sass är favoritefterrätten:

Två nappar i munnen är bättre än en i handen:

Pappa maskerar, Tilde ”hjälper till”:

Senaste intresset är lysknappar:

FILM: Tilde övar på att hoppa. Det brukar gå bättre om man samtidigt sjunger hopp-sången: Tilde hoppar

Idag säger vi dubbelGRATTIS till Elise och Milla som fyller 1 år. Dessutom ett stort GRATTIS till underbare Joel som fyllde 3 år igår. Massa kramar till er alla tre från the Hansons.

1 Comment »

Tisdagstema – uppmärksamhet

december 9th, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

Mamma, det är jag, och bara jag, som ska ha din uppmärksamhet så nu tar jag kameran i beslag:

7 Comments »

Hemma igen!

december 7th, 2008 Filed under: Mamma by admin

Mamma är nu äntligen hemma igen. Jag sitter mest i soffan hög på värkmedicin, men är iallafall hemma hos min älskade familj! Att vara patient är riktigt trist. Kommer att vara sjukskriven t.om. 14/12 så jag borde hinna uppdatera bloggen med lite bilder snart!

Tack till alla underbara vänner och släktingar för alla telefonsamtal och besök under den gångna veckan. Ni lyste verkligen upp den dystra tillvaron!

Kommentering avstängd

Rapport

december 5th, 2008 Filed under: Pappa by Pappa

Veronica har idag blivit opererad för sin gallsten. Jag och Tilde pratade med henne runt halv fem och då mådde hon bra men var lite yr. Operationen var en titthålsoperation så om allting går bra kanske mamma får komma hem imorgon. Ingen skulle bli gladare än Tilde. Som hon har tjatat om mamma.

Tildes rum håller på att bli målat men det går långsamt just nu. Våran förhoppning är att vi ska bli klara i helgen.

Nu vaknade Tilde och lät rosslig som attans. En förkylning på gång igen? Inte så bra för mamman kanske?

Kommentering avstängd

Sjukhus

december 1st, 2008 Filed under: Pappa by Pappa

Hejsan alla bloggläsare!

Tänkte informera lite om läget. Mamma har fått en gallsten och ska opereras i veckan, förhoppningsvis. Man vet aldrig med läkare. Det hela började i fredags natt, när mamma hade ett nytt anfall. Jag och Tilde skyller på den goda maten mamma åt innan hon gick på teater. Efter ett par timmar på jobbet fick jag åka hem och köra mamma till akuten och ta Tilde till öronläkaren. Tilde har ju haft två öroninflammationer. Förhoppningsvis var den befarade tredje öroninflammationen bara vätska kvar från en av de två tidigare öroninflammationerna. Mamma har som sagt legat inlagd sedan i fredags och om hennes feber har gått ner kommer hon förhoppningsvis få en tid för operatinon. Men denna veckan kommer hon troligtvis få vara kvar på sjukhuset även om det inte blir någon operation. Tilde och jag har hälsat på både i lördags och idag måndag. Idag gick det inte så bra emotionellt för Tilde som bröt ihop i mammas famn och somnade. Ikväll somnade hon vid halv tio tiden så hur hon ska vakna imorgon vet jag inte men det blir inga silkesvantar.

Tilde och jag var och handlade i lördags efter att vi hälsat på mamma. Tilde vill att vi skulle ha vagn och eftersom jag inte tog en vagn ute så fick det bli en med bil:

Tilde kör bil

Tilde kör bil

Nu är jag trött så ska somna bredvid den tjocka katten och lilla T. Godnatt!

Kommentering avstängd

Here we go again

november 26th, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

Efter en natt fattig på sömn för familjen Hanson och en mycket gnällig morgon ringde mamma, vid detta laget sin vana trogen, till vårdcentralen och fick en tid hos en doktor. Klockan 10.59 stövlar vi in med andan i halsen, vantarna på glid och skötväskan halvöppen, slängd över axeln. Eftersom vi har tid klockan 11.00 är mamman något stressad och vrålTilde gastar liiiite högre än vanligt. Klockan 11.23 får vi träffa doktor Maria. Vilken tur att vi stressade så!! Maria konstaterar att T fått sin tredje öroninflammation på mindre än 2 månader. Jippie utbrister mamman, INTE. Vi fick en tid på akutmottagningen för att träffa en öronläkare, klockan 17.30. Passar en barnfamilj perfekt, INTE.

T sover middag nu, lunch ville hon inte ha. Mamma tänker sätta sig i soffan och tjura under en filt en stund. Typ tills dess att T vaknar…

*suck*

Kommentering avstängd

Vinter!

november 25th, 2008 Filed under: Familjen by Mamma

Idag har det varit snö i staden! Vi stod och hängde utanför Team Sportia när de öppnade och investerade i Tildes första pulka. Med undantag av lunch- och sovpaus har vi varit ute fram tills dess att det började mörkna. Tilde och mamma hade nog lika roligt båda två. På eftermiddagspasset hade vi mackor och varm choklad med ut i pulkabacken men Tilde hade inte tid att fika. Hon skulle åka pulka eller gunga i lekparken. Mamma lyckades få till några få kort som kommer här:

Vi fick inte med oss kameran till kalaset i söndags för batterierna valde att lägga av. Mamma hann dock fånga en festfin Tilde precis innan vi skulle gå.

Tilde sitter nu i soffan och tittar på Teletubbies. Mamma ska försöka få in en kyckling i ugnen så att det blir middag när pappa kommer hem!

Over and out.

Kommentering avstängd